POLITIKA ZASEBNOSTI

Vital Center, ki deluje na naslovu Ljubljanska cesta 29A, 4000 Kranj (v nadaljevanju Vital Center), upravlja Planet Vital, Boban Pauković s.p., Ulica Rudija Papeža 3, Kranj, 4000 Kranj (v nadaljevanju Planet Vital).

V Vital Centru spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za navedene namene. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 in ZVOP-1), Pravili o varstvu osebnih podatkov in internimi akti našega podjetja.

KDO ZBIRA IN OBDELUJE VAŠE PODATKE?

Planet Vital je skladno s predpisi upravljavec in obdelovalec osebnih podatkov. Zavezani smo k spoštovanju vaše zasebnosti in vam zagotavljamo, da bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za namene in v obsegu, kot je to nujno potrebno oziroma za določene namene na podlagi vašega soglasja.

Planet Vital za pošiljanje e-novičnikov uporablja spletno platformo MailChimp, na kateri so shranjeni osebni podatki posameznikov za namen pošiljanja novic, in sicer ime, priimek, elektronska pošta, država. Spletna platform MailChimp zagotavlja spoštovanje zahtev iz Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679), poleg tega je pridobila certifikat skladnosti z zasebnim ščitom EU-ZDA EU-U.S. Privacy Shield Framework. Splošni pogoji uporabe in Politika zasebnosti platform MailChimp so dostopni na https://mailchimp.com/legal/privacy/.

Planet Vital zbranih osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam ali v tretje države.

VRSTE OSEBNIH PODATKOV IN NAMENI NJIHOVE OBDELAVE

Planet Vital zbira in obdeluje osebne podatke na podlagi privolitve posameznikov ali na podlagi Splošnih pogojev uporabe Planet Vital.

Planet Vital zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov za namene pošiljanja e-novic, ki se pošiljajo preko elektronske pošte in SMS sporočil. Za ta namen Planet Vital na spletni strani in preko obrazcev od posameznika zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, elektronski naslov, telefonska številka.

Planet Vital izvaja fotografiranje in snemanje vadbe v prostorih Vital Centra izključno na podlagi vnaprejšnega soglasja sodelujočih oz. prisotnih članov. Fotografiranje in snemanje se izvaja za namene promocije fitnes studia z objavami na spletni strani www.vitalcenter.si in na Facebook in Instagram profilih Vital Centra.

Legitimni interes

Planet Vital zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov, ki lahko preko kontaktnega obrazca postavijo vprašanje ali zahtevajo dodatne informacije. Za ta namen Planet Vital od posameznika zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, telefonska številka in elektronski naslov.

Obdelava na podlagi pogodbe

Planet Vital zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov na podlagi včlanitve v Vital Center in sprejema splošnih pogojev uporabe Vital Centra, s katerimi se posameznik seznani ob sklenitvi pogodbe. Osebni podatki, zbrani na tej podlagi, so potrebni za izvršitev pogodbene obveznosti o izvršitvi storitve.

Za ta namen Vital Center od posameznika zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: priimek in ime, mobilni telefon, elektronski naslov, starost.

Plačilo storitve se lahko opravi z gotovino na recepciji Vital Centra ali preko trajnika.

Vital center ponuja možnost plačevanja preko trajnika in v ta namen član – plačnik, izpolni in odda Soglasje za direktno bremenitev (obrazec), ki vsebuje naslednje osebne podatke: ime in priimek, ulico in hišno številko, poštno številko, kraj, državo, št. bančnega računa plačnika in identifikacijsko oznako banke. Podatke, navedene na obrazcu, Planet Vital posreduje banki, ki zagotovi redna plačila preko trajnika.

Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo uporabili za enega ali več navedenih namenov:

– komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja;

– sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe;

– tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte in SMS sporočil);

– za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;

– za statistične analize o prodaji naših storitev in o uporabi naših spletnih strani.

DOSTOP DO VAŠIH PODATKOV

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam, razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

– ponudniki storitev marketinga;

– ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil;

– ponudniki pošiljanja sms sporočil;

– ponudniki programerskih rešitev.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – to so članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein).

HRAMBA OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke bomo hranili do preklica soglasja oziroma do preklica ali prenehanja članstva.

Podatke, ki izhajajo iz članstva v Vital Centru, bomo hranili še 12 mesecev po preklicu ali prenehanju članstva.

Podatki iz izdanih računov se hranijo še 10 let po poteku leta, na katerega se račun nanaša v skladu z zakonom, ki ureja področje davka na dodano vrednost.

VAŠE PRAVICE

Vaše pravice kot posameznika v primeru danega soglasja so opredeljene z veljavno zakonodajo, dano privolitev pa lahko kadarkoli prekličete.

Prav tako lahko kadarkoli zahtevate vpogled v zbrane osebne podatke, njihov popravek, omejitev obdelave, izbris ali prenos vaših osebnih podatkov ali podate ugovor, in sicer tako, da nas o tem obvestite pisno po pošti na naslov Vital Center, Ljubljanska cesta 29A, 4000 Kranj ali preko elektronske pošte info@vitalcenter.si. Za več informacij in dodatna pojasnila vam je na voljo tudi pooblaščena oseba na varstvo osebnih podatkov.

ZAGOTAVLJANJE VARNOSTI

Planet Vital zagotavlja, da bo izvajalo vse tehnične in organizacijske zaščitne ukrepe za zagotovitev varstva osebnih podatkov, bodisi sam, bodisi s poslovnimi partnerji kot pogodbenimi obdelovalci.

RAVNANJA V PRIMERU KRŠITEV

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo Planet Vital nemudoma izvedel vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bo o tem obvestil, prav tako bo s tem seznanil pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

Glede vprašanj varstva osebnih podatkov lahko posameznik poda pritožbo tudi pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijski pooblaščenec RS.

ZBIRANJE IN UPORABA PODATKOV V ANONIMNI ANKETI O ZADOVOLJSTVU STRANK

V Vital Centru si prizadevamo neprestano izboljševati naše storitve in zagotavljati najboljšo možno izkušnjo našim strankam. Da bi dosegli ta cilj, izvajamo anketo o zadovoljstvu, kjer zbiramo povratne informacije od naših strank.

Namen zbiranja podatkov: Podatki, zbrani preko ankete, se uporabljajo izključno za analizo in izboljšanje kakovosti naših storitev, opreme in atmosfere v fitnes centru. To nam omogoča prilagoditev naših storitev potrebam in željam naših strank.

Zbrani podatki: V okviru ankete zbiramo naslednje podatke:

  • Mnenja in povratne informacije o različnih aspektih našega centra, vključno z zadovoljstvom s storitvami, opremo, osebjem in atmosfero.
  • Osebni podatek o starosti strank.

 

Pravna podlaga za obdelavo: Zbiranje in obdelavo vaših podatkov izvajamo na podlagi vaše izrecne privolitve. Pred oddajo ankete vas bomo prosili za privolitev v obdelavo vaših podatkov za zgoraj navedene namene.

Hramba podatkov: Zbrane podatke bomo hranili za obdobje 24 mesecev. Po tem obdobju bodo vsi podatki anonimizirani ali trajno izbrisani.

Vaše pravice: V skladu z veljavno zakonodajo imate pravico do dostopa do vaših podatkov, njihovega popravka, izbrisa in omejitve obdelave. Prav tako imate pravico do preklica vaše privolitve kadarkoli, kar ne bo vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, izvedene pred preklicem.

 

 

POLITIKA PIŠKOTKOV

O TEJ POLITIKI PIŠKOTKOV

Ta pravilnik o piškotkih pojasnjuje, kaj so piškotki in kako jih uporabljamo, vrste piškotkov, ki jih uporabljamo, tj. informacije, ki jih zbiramo s piškotki, in kako se te informacije uporabljajo ter kako nadzirati nastavitve piškotkov. Za več informacij o tem, kako uporabljamo, shranjujemo in varujemo vaše osebne podatke, glejte naš pravilnik o zasebnosti. Svoje soglasje lahko kadar koli spremenite ali prekličete iz izjave o piškotkih na naši spletni strani. Izvedite več o tem, kdo smo, kako lahko stopite v stik z nami in kako obdelujemo osebne podatke v našem pravilniku o zasebnosti. Vaše soglasje velja za naslednje domene: vitalcenter.si.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se uporabljajo za shranjevanje majhnih informacij. Ko se spletno mesto naloži v brskalnik, se shranijo v vaši napravi. Ti piškotki nam pomagajo, da spletna stran deluje pravilno, jo naredimo bolj varno, zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo in razumemo, kako spletna stran deluje ter analiziramo, kaj deluje in kje je treba izboljšati.

KAKO UPORABLJAMO PIŠKOTKE?

Kot večina spletnih storitev tudi naše spletno mesto uporablja lastne piškotke in piškotke tretjih oseb za več namenov. Lastni piškotki so večinoma potrebni za pravilno delovanje spletnega mesta in ne zbirajo nobenih vaših osebnih podatkov. Piškotki tretjih oseb, ki se uporabljajo na našem spletnem mestu, so v glavnem namenjeni razumevanju delovanja spletnega mesta, vaše interakcije z našim spletnim mestom, zagotavljanju varnosti naših storitev, zagotavljanju oglasov, ki so pomembni za vas, in na splošno vam zagotavljajo boljšega in izboljšanega uporabnika. izkušenj in pomaga pospešiti vaše prihodnje interakcije z našim spletnim mestom.

KATERE VRSTE PIŠKOTKOV UPORABLJAMO?

– Nujno potrebni: nekateri piškotki so bistveni, da lahko izkusite celotno funkcionalnost našega spletnega mesta. Omogočajo nam vzdrževanje uporabniških sej in preprečevanje morebitnih varnostnih groženj. Ne zbirajo ali shranjujejo nobenih osebnih podatkov. Ti piškotki vam na primer omogočajo, da se prijavite v svoj račun in dodate izdelke v svojo košarico ter varno opravite nakup.

– Analitični: ti piškotki shranjujejo informacije, kot so število obiskovalcev spletnega mesta, število edinstvenih obiskovalcev, katere strani spletnega mesta so bile obiskane, vir obiska itd. Ti podatki nam pomagajo razumeti in analizirati, kako dobro deluje spletno mesto in kje je treba izboljšati.

– Oglaševalski: Naše spletno mesto prikazuje oglase. Ti piškotki se uporabljajo za prilagajanje oglasov, ki vam jih prikazujemo, tako da so za vas smiselni. Ti piškotki nam tudi pomagajo spremljati učinkovitost teh oglaševalskih akcij. Podatke, shranjene v teh piškotkih, lahko uporabljajo tudi ponudniki oglasov tretjih oseb, da vam prikazujejo oglase tudi na drugih spletnih mestih v brskalniku.

– Funkcionalni: To so piškotki, ki pomagajo določenim nebistvenim funkcijam na naši spletni strani. Te funkcije vključujejo obdelavo vsebine, kot so videoposnetki, ali deljenje vsebine spletnega mesta na platformah družbenih medijev.

– Zmogljivostni: Ti piškotki nam pomagajo shraniti vaše nastavitve in nastavitve brskanja, kot so jezikovne nastavitve, tako da imate boljšo in učinkovitejšo izkušnjo pri prihodnjih obiskih spletnega mesta.

Seznam vseh piškotkov, ki jih uporabljamo na naši spletni strani:

– PH_HPXY_CHECK: Ta piškotek se uporablja za shranjevanje informacij o trenutni seji.

– cookieyes-consent: CookieYes nastavi ta piškotek, da si zapomni nastavitve soglasja uporabnikov, tako da se njihove nastavitve upoštevajo pri naslednjih obiskih tega spletnega mesta. Ne zbira in ne shranjuje nobenih osebnih podatkov o obiskovalcih spletnega mesta.

– _abck: Ta piškotek se uporablja za zaznavanje in obrambo, ko odjemalec poskuša znova predvajati piškotek. Ta piškotek upravlja interakcijo s spletnimi roboti in izvaja ustrezne ukrepe.

– ak_bmsc: Ta piškotek uporablja Akamai za optimizacijo varnosti spletnega mesta z razlikovanjem med ljudmi in roboti.

– bm_sz: Ta piškotek nastavi ponudnik Akamai Bot Manager. Ta piškotek se uporablja za upravljanje interakcije s spletnimi roboti. Pomaga tudi pri preprečevanju goljufij.

– __cf_bm: Ta piškotek, ki ga nastavi Cloudflare, se uporablja za podporo Cloudflare Bot Management.

– woocommerce_items_in_cart: WooCommerce nastavi ta piškotek tako, da beleži, ali so v nakupovalnem vozičku WooCommerce kakršni koli izdelki.

– woocommerce_cart_hash: WooCommerce nastavi ta piškotek, da ugotovi, kdaj se vsebina/podatki v košarici spremenijo.

– __stripe_mid: Stripe nastavi ta piškotek za obdelavo plačil.

– __stripe_sid: Stripe nastavi ta piškotek za obdelavo plačil.

– mailchimp_landing_site: MailChimp nastavi piškotek, da zabeleži, katero stran je uporabnik najprej obiskal.
– _mcid: To je funkcionalni piškotek Mailchimp, ki se uporablja za ocenjevanje interakcije UI/UX z njegovo platformo.

– wp_woocommerce_session_*: WooCommerce nastavi ta piškotek tako, da ustvari edinstveno kodo za vsako stranko, tako da ve, kje najti podatke o košarici v bazi podatkov za vsako posebej.

– _ga_*: Google Analytics nastavi ta piškotek za shranjevanje in štetje ogledov strani.

– _ga: Google Analytics nastavi ta piškotek za izračun podatkov o obiskovalcih, sejah in kampanjah ter spremljanje uporabe spletnega mesta za analitično poročilo spletnega mesta. Piškotek anonimno shrani informacije in dodeli naključno ustvarjeno številko za prepoznavanje edinstvenih obiskovalcev.

– _gid: Google Analytics nastavi ta piškotek za shranjevanje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto, hkrati pa ustvari analitično poročilo o delovanju spletnega mesta. Nekateri zbrani podatki vključujejo število obiskovalcev, njihov vir in strani, ki jih obiščejo anonimno.

– _gat_gtag_UA_*: Google Analytics nastavi ta piškotek za shranjevanje edinstvenega ID-ja uporabnika.

– _fbp: Facebook nastavi ta piškotek za prikazovanje oglasov bodisi na Facebooku bodisi na digitalni platformi, ki jo poganja Facebook oglaševanje, po obisku spletnega mesta.

– CONSENT: YouTube nastavi ta piškotek prek vdelanih YouTube videoposnetkov in beleži anonimne statistične podatke.

– YSC: Youtube nastavi ta piškotek za sledenje ogledom vdelanih videoposnetkov na straneh Youtube.

– VISITOR_INFO1_LIVE: YouTube nastavi ta piškotek za merjenje pasovne širine in določa, ali uporabnik prejme nov ali stari vmesnik predvajalnika.

– yt-remote-device-id: YouTube nastavi ta piškotek za shranjevanje uporabnikovih video nastavitev z uporabo vdelanih videoposnetkov YouTube.

– yt-remote-connected-devices: YouTube nastavi ta piškotek za shranjevanje uporabnikovih video nastavitev z uporabo vdelanih videoposnetkov YouTube.

– yt.innertube::requests: YouTube nastavi ta piškotek za registracijo edinstvenega ID-ja za shranjevanje podatkov o tem, katere videoposnetke iz YouTuba je uporabnik videl.

– yt.innertube::nextId: YouTube nastavi ta piškotek za registracijo edinstvenega ID-ja za shranjevanje podatkov o tem, katere videoposnetke iz YouTuba je uporabnik videl.

– VISITOR_PRIVACY_METADATA: Opis trenutno ni na voljo. 

– _mc_anon_id: Opis trenutno ni na voljo.

– cartflows-ab-test-9437: Opis trenutno ni na voljo.

– cartflows_session_9435: Opis trenutno ni na voljo.

– wcf-visited-flow-9435: Opis trenutno ni na voljo.

– wcf-step-visited-9435: Opis trenutno ni na voljo.

– cookies.js: Opis trenutno ni na voljo.

– wcf_active_checkout: Opis trenutno ni na voljo.

– m: Opis ni na voljo

KAKO LAHKO UREJATE NASTAVITVE PIŠKOTKOV?

Če se odločite spremeniti svoje nastavitve pozneje med sejo brskanja, lahko na zaslonu kliknete zavihek »Upravljanje soglasja«. To bo znova prikazalo obvestilo o soglasju, ki vam bo omogočilo, da spremenite svoje nastavitve ali v celoti umaknete soglasje. Poleg tega različni brskalniki ponujajo različne metode za blokiranje in brisanje piškotkov, ki jih uporabljajo spletna mesta. Nastavitve brskalnika lahko spremenite tako, da blokirate/izbrišete piškotke. Če želite izvedeti več o upravljanju in brisanju piškotkov, obiščite wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.